Erg goede uitleg van de blockchain (en de cryptovaluta Bitcoin en Ethereum) in deze Youtube video:
Erg goede uitleg van de blockchain (en de cryptovaluta Bitcoin en Ethereum) in deze Youtube video:
Nadat ik een ontwikkelde site heb verhuisd naar een live-adres vandaag ben ik werkelijk uren bezig geweest met een ongelooflijk trage Admin-omgeving op de nieuwe omgeving in WordPress.
Nadat ik een onuitputtelijke reeks aan artikelen (met volstrekt verschillende oplossingsrichtingen) gegoogled had en ik nog steeds geen oplossing had ben ik toch maar stuk voor stuk alle plugins gaan de-installeren. Deze remedie kom je namelijk veelvuldig in de technische fora tegen, maar leek mij een “te gemakkelijk” antwoord. Ik had ook niet veel vertrouwen in deze bewerkelijke actie (ultra traag dus veel wachten tussendoor), omdat de geïnstalleerde plugins vooraf ook nooit problemen hadden opgeleverd.
Echter… Na de-activering van een op het oog onschuldige plugin werkte de admin-omgeving opeens weer radensnel! Zelfs na opnieuw activeren ervan werkte alles nog steeds zoals vanouds.
Mocht je dus zelf een vergelijkbaar probleem ervaren als hierboven: begin dan inderdaad eerst met het stuk voor stuk de-activeren alle plug-ins!
Peter
Vanaf nu bied ik ook de mogelijkheid aan om virtuele rondgangen (“virtual tours”) in te bouwen in jouw website. De rondgangen worden door mij gemaakt met professionele software. Presenteer je locatie(s) en/of objecten in 360-graden aan je bezoekers!
Neem hier contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.
Onderstaand twee voorbeelden:
https://ggnome.com/samples/pano2vr_4/oetscher/output/ (360 graden rondgang parasailers in ötscher tal)
https://ggnome.com/samples/pano2vr_4/tour/ (virtual tour met locatieschakeling via map)
Een virtuale tour (ook voor Google Street View!) realisatie kan reeds vanaf 150 EUR.
Het tarief wordt voornamelijk bepaald door het aantal gewenste virtuele tours (virtuele rondgangen)
Normale tour
Alle vermelde prijzen zijn exclusief 21% BTW. Alle kosten zijn éénmalig en all-in! Geen abonnement of verborgen kosten!
Een mooi voorbeeld van de toepassing van slow motion background video looping heb ik ondergebracht op een conceptversie van een nieuwe sectie voor een site die momenteel bij mij in ontwikkeling is:
Zie http://www.carpediemmaldives.com/surfing-paddling/ en blader naar beneden tot aan het gedeelte waar de boten in drie kolommen worden beschreven.
Graag werk ik een volgende toepassing uit voor jouw nieuwe site!
Groet,
Peter Kranenburg
www.waldweben.nl
Google AdWords is onafhankelijk van de gratis zoekresultaten van Google en andersom. Wat je doet met Google Adwords is dan ook van geen enkele invloed op je positie op de pagina’s met gratis zoekresultaten van Google.
Misschien was dit in het begin zo. Google hanteert echter diverse methoden om klikfraude te voorkomen. In drie fases worden ongeldige kliks zowel automatisch als handmatig gefilterd. Google werkt voortdurend aan innovatie van dit filterproces. Google herkent ongeldige activiteiten zoals overmatig en herhaaldelijk klikken. Ze negeren ook klikken of vertoningen van bekende bronnen van ongeldige activiteiten. Daarnaast is er ook nog een onderzoeksteam die speciale algoritmen, hulpprogramma’s en technieken hanteert om ongeldige klikken proactief te onderzoeken. Tenslotte worden eventuele vragen van adverteerders over mogelijke klikfraude nader onderzocht door dit onderzoeksteam.
De positie van een advertentie op een pagina met zoekresultaten van Google wordt niet alleen bepaald op basis van het maximum CPC-bod (cost-per-click, kosten per klik bod), maar ook op basis van de kwaliteitsscore van het gebruikte zoekwoord. De formule hiervoor luidt:
advertentiepositie = CPC bod × kwaliteitsscore
De kwaliteitsscore voor de advertentiepositie op het zoeknetwerk van Google wordt bepaald door diverse kwaliteits- en relevantiefactoren, zoals:
Google-medewerkers kunnen geen enkele invloed uitoefenen op de kosten per klik die AdWords-klanten moeten betalen in het AdWords-programma. De kosten voor AdWords-advertenties worden voor alle klanten op dezelfde wijze bepaald: door middel van de advertentieveiling. Iedere keer dat een gebruiker een zoekopdracht opgeeft, vindt een advertentieveiling plaats. Tijdens de veiling wordt de advertentiepositie van uw advertentie bepaald. De advertentiepositie bepaalt welke advertenties voor deze zoekopdracht op de pagina met zoekresultaten van Google worden weergegeven en op welke positie. De medewerkers van Google kunnen de positie of kosten per klik van advertenties dus niet beïnvloeden.
Misschien wordt u op sommige trefwoorden en op merknaam al goed gevonden, maar dit wil niet zeggen dat adverteren met Google AdWords overbodig is. U kunt nooit op alle relevante zoekopdrachten goed gevonden worden en waarschijnlijk kunt u als adverteerder niet eens alle mogelijke zoekopdrachten van potentiële klanten bedenken. Tevens biedt elke open positie een kans voor een adverteerder van de concurrerende partij.
Als adverteerder kun je zelf het maximum budget voor de campagne bepalen, inclusief de maximale kosten per klik. Met statistieken programma’s van Google AdWords kun je precies zien welke zoekwoorden iets opleveren en dus de opbrengst uit de investering meten.
Dit kan via de volgende link: https://www.google.com/webmasters/tools/
Hier kun je namelijk je website naar ‘verzenden’ en wanneer jij als eigenaar geverifieerd bent, kun je handige statistieken bekijken.
Zo kun je bijvoorbeeld bekijken op welke zoekwoorden jouw website in Google gevonden word, en ook wat de positie van deze zoekwoorden is.
Daarnaast kun je eventuele (technische) foutmeldingen die Google op je website is tegengekomen inzien, zodat je deze kunt (laten) repareren; wat weer goed is om hoger in Google te komen.
Hoe je jouw website kunt aanmelden in de Google Webmaster Tools heb ik in dit artikel besproken: Website aanmelden in Google Webmaster Tools.
Vergeet ook zeker niet om een sitemap aan te maken en deze naar de Google Webmaster Tools te verzenden!
Hoe krijg je jouw sitemap (automatisch) in Google Webmaster Tools? En hoe zorg je ervoor dat deze continu geupdate wordt? Dat zijn de vragen die we in dit artikel zullen behandelen.
Een goed boek heeft naast een inhoudsopgave voorin ook nog een extra index achterin het boek waarin alle inhoud van het boek overzichtelijk staat weergegeven.
Zo kun je een sitemap van je website ook zien, deze kun je bijvoorbeeld inzichtelijk maken voor je bezoekers maar je kunt hem ook buiten het zicht houden en enkel doorsturen aan Google.
Een sitemap is een soort uittreksel of index van je volledige website. In een sitemap zie je in een overzicht alle url’s van jouw website. Een voorbeeld van zo’n sitemap is dezesitemap van de Internet Marketing Universiteit.
Je zult aan dit voorbeeld vast wel kunnen zien dat het hier om een automatisch gegenereerde sitemap gaat en dat ik deze dus niet zelf heb zitten intypen. Ik hoef ook niet telkens als ik een nieuwe blogpost maak mijn sitemap bij te werken, dat gaat automatisch.
Wanneer jouw website in WordPress is gebouwd dan kun je hier verschillende pluginsvoor gebruiken. Degene die ik je aanraad is de SEO plugin van Yoast.
Je kunt gaan zitten afwachten totdat de bot van Google op je website langs komt om je website te indexeren en eventueel nieuwe pagina’s op te nemen maar je kunt de rollen natuurlijk ook omdraaien door je sitemap naar Google toe te sturen.
Afhankelijk van hoe goed je website is komt Google namelijk vaker of minder vaak langs. Bij nieuwe websites duurt het dus vaak lang voordat Google zelf de wijzigingen oppakt en doorvoert, daar moet je niet op gaan wachten!
Via Google Webmastertools kun je jouw sitemap naar Google sturen. Je hoeft dit dan zelfs (bij een automatisch gegenereerde sitemap) maar eenmalig te doen.
Het werkt als volgt:
Installeer Google WebmasterTools voor je website en klik linksboven in het menu op Siteconfiguratie en vervolgens op Sitemaps:
Vervolgens klik je op “Sitemap verzenden“, er verschijnt een venster waar je de url van je sitemap kunt opgeven:
Wanneer je de plugin voor WordPress gebruikt die ik je hierboven heb aangeraden dan zul je zien dat je hier alleen maar de tekst sitemap.xml in hoeft te typen. Daar wordt je sitemap namelijk automatisch geplaatst door de plugin.
Wanneer je dit hebt gedaan dan hoef je alleen nog maar te wachten totdat Google je sitemap verwerkt.
Zodra dat gebeurt staan al je url’s netjes in Google en zul je zien dat je nieuwe blogposts en pagina’s ook vrij snel geïndexeerd zullen gaan worden.
Met de webmaster tools van Google kun je de prestaties van je website op bepaalde zoekwoorden bekijken.
Via het dashboard zie je wanneer en hoe vaak je website wordt vertoond bij bepaalde zoekopdrachten. Ook kun je bekijken hoe vaak er op je website wordt geklikt via de click-through-rate. De uitkomst laat het percentage zien van de gebruikers die daadwerkelijk je site hebben bezocht nadat deze in de zoekresultaten is vertoond.
Je gemiddelde positie in de zoekresultaten voor je trefwoorden zie je terug in de laatste kolom. Wil je weten hoe sterk de zoekmachine je associeert op bepaalde keywords, dan kun je dat zien via het kopje ‘zoekwoorden’. Daar vind je namelijk een lijstje terug met de betreffende informatie.
Je kunt via interne links zien wat het aantal links is dat naar je eigen website verwijst. Dat is een belangrijk aspect, want Google bepaalt mede aan de hand daarvan de relevantie van je webpagina’s. Wil je graag gebruikmaken van suggesties om je website te optimaliseren om een hogere positie in de zoekmachine te bereiken, dan kun je deze bij de webmaster tools terugvinden via site diagnose.
Check de positie van je website regelmatig opnieuw en zeker als je verbeteringen hebt aangebracht.
Succes!
Peter
Geeft Google Pagespeed jouw WordPress site de suggestie “leverage browser caching”? Onderstaand een gemakkelijke oplossing voor deze aanbeveling. In een paar minuten tijd heb je de snelheid van de website enorm verhoogd.
Dit is wat je moet doen:
Test je site op https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/ (vul je url in) en controleer of je de aanbeveling “leverage browser caching” krijgt.
Indien dit zo is dan moet je je .htaccess file aanpassen (deze staat in de rootfolder van je website).
Benader direct je gehoste WordPress site via een file manager of pas eerste je lokale versie aan alvorens het te uploaden (met FileZilla bijvoorbeeld) naar de live-versie van je website.
(mocht je .htaccess niet aantreffen, let er dan op dat je ook “hidden files” toont)
Selecteer .htaccess en edit het bestand. Voeg daarin de onderstaande code toe en sla het bestand op.
## EXPIRES CACHING ##
ExpiresActive On
ExpiresByType image/jpg "
access 1 year"
ExpiresByType image/jpeg "
access 1 year"
ExpiresByType image/gif "
access 1 year"
ExpiresByType image/png "
access 1 year"
ExpiresByType text/css "
access 1 month"
ExpiresByType application/pdf "
access 1 month"
ExpiresByType text/x-javascript "
access 1 month"
ExpiresByType application/x-shockwave-flash "
access 1 month"
ExpiresByType image/x-icon "
access 1 year"
ExpiresDefault "
access 2 days"
## EXPIRES CACHING ##
Je bent klaar!
Indien je problemen ondervindt kijk dan op deze video:
Grafische vormgeving uit de oude doos! 2004 alweer…
Designwerk gebeurt nog steeds in Adobe Photoshop!