Traag admin panel in WordPress

Admin-panel traag? Deactiveer plugins!

Nadat ik een ontwikkelde site heb verhuisd naar een live-adres vandaag ben ik werkelijk uren bezig geweest met een ongelooflijk trage Admin-omgeving op de nieuwe omgeving in WordPress.

Nadat ik een onuitputtelijke reeks aan artikelen (met volstrekt verschillende oplossingsrichtingen) gegoogled had en ik nog steeds geen oplossing had ben ik toch maar stuk voor stuk alle plugins gaan de-installeren. Deze remedie kom je namelijk veelvuldig in de technische fora tegen, maar leek mij een “te gemakkelijk” antwoord. Ik had ook niet veel vertrouwen in deze bewerkelijke actie (ultra traag dus veel wachten tussendoor), omdat de geïnstalleerde plugins vooraf ook nooit problemen hadden opgeleverd.

Echter… Na de-activering van een op het oog onschuldige plugin werkte de admin-omgeving opeens weer radensnel! Zelfs na opnieuw activeren ervan werkte alles nog steeds zoals vanouds.

Mocht je dus zelf een vergelijkbaar probleem ervaren als hierboven: begin dan inderdaad eerst met het stuk voor stuk de-activeren alle plug-ins!

Peter

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *